Hoe worden de bijlesdocenten geselecteerd en getraind?

Ervaring
Tijdens de sollicitatieprocedure vragen wij altijd naar de eerdere ervaringen van de bijlesdocent. We geven de voorkeur aan docenten die al ervaring hebben met het geven van individuele bijlessen of les in een klas. Veel van onze docenten hebben al ruime ervaring in het begeleiden van leerlingen.

Voor beginnende docenten bieden wij uitgebreide ondersteuning. We begeleiden hen tijdens hun eerste stappen als bijlesdocent en monitoren hun voortgang. Onze onderwijscoördinatoren houden regelmatig contact om te evalueren hoe het lesgeven verloopt en bieden waar nodig begeleiding. Met ons interne reviewsysteem kunnen we de prestaties van elke docent nauwgezet volgen en bijsturen waar nodig.

Opleiding
Tijdens de sollicitatieprocedure verzamelen we informatie over het opleidingsniveau van elke bijlesdocent. Docenten geven aan welke vakken ze beheersen en op welk niveau ze deze kunnen onderwijzen. We controleren altijd hun cijferlijst of diploma’s om ervoor te zorgen dat we de juiste docenten aan de juiste leerlingen koppelen. Dit garandeert een optimale match tussen de leerbehoeften van de leerling en de expertise van de docent.

Communicatie
Communicatie is een belangrijk onderdeel van de evaluatie van onze docenten. We houden nauwlettend in de gaten hoe docenten communiceren met zowel leerlingen als onze coördinatoren. Als een docent langere tijd geen contact opneemt of als er problemen zijn met de communicatie, koppelen we deze docent niet langer aan onze leerlingen. Dit waarborgt dat leerlingen altijd een docent hebben die goed en professioneel communiceert.

Beschikbaarheid
Voorafgaand aan het koppelen van een docent aan een leerling controleren we altijd de beschikbaarheid van de docent. Het is belangrijk dat de docent flexibel kan inspelen op de behoeften van de leerling, vooral tijdens drukke schoolperiodes of examenvoorbereidingen. Als een docent niet voldoende beschikbaar is op de momenten dat de leerling les nodig heeft, zoeken we een andere geschikte docent. Zo garanderen we dat de bijlessen flexibel en goed ingepland kunnen plaatsvinden.

Meer weten?
Heb je nog vragen over onze bijlesdocenten of onze werkwijze? Neem gerust contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk!